שתף קטע נבחר
 
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

לכמה זמן מחלימי קורונה מחוסנים? הערכות המומחים

בעוד הניסויים בתחום בחיתוליהם, מומחים מעריכים כי הנוגדנים נגד נגיף ה- COVID-19 מחזיקים מעמד בגופם של המחלימים למשך שנתיים עד שלוש. מה לגבי הדיווחים על אנשים שנדבקו שוב? רופאים בסין: "כנראה טעויות מעבדה"

בשבועות האחרונים התקבלו דיווחים על חולי קורונה בסין, יפן ודרום קוריאה שהחלימו, ואושפזו מחדש לאחר ששוב נמצאו חיוביים לנגיף. החשש הכבד הוא שההדבקה אינה מגינה בפני הדבקה מחודשת.

 

מומחים מעריכים כעת, כי נוגדנים נגד נגיף הקורונה החדש, COVID-19, יישארו בגופם של המחלימים למשך שנתיים עד שלוש שנים. מידת החסינות עשויה להשתנות מאדם לאדם. אנשים צעירים ובריאים יותר, ייצרו ככל הנראה תגובה נוגדנית חזקה יותר ולמשך זמן רב יותר, בעוד שאצל קשישים או מדוכאי חיסון, הנוגדנים יישארו זמן מועט יותר.

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

בנוסף, מחקרים ראשוניים מספקים תשובה אפשרית מדויקת יותר. כך לדוגמה, מחקר אחד שנערך על ידי חוקרים בסין, מצא שנוגדנים בקופים שהחלימו מקורונה – מנעו מהם להידבק שוב.

 

מחקרים שבוצעו בעבר על נגיפי הקורונה שגרמו למחלת ה-SARS בשנת 2003, הראו כי הנוגדנים כנגד הנגיף נשמרים עד שלוש שנים מההדבקה. ניצולי נגיף ה-MERS, שנגרם על ידי נגיף משפחת הקורונה, הראו כי הנוגדנים נשמרים כשנה.  

  

בישיבת הווידאו צ'ט השבועית של רופאים מווהאן שבסין, שם הצטבר הניסיון הגדול ביותר בעולם בטיפול בחולי הקורונה, הסבירו הרופאים כי הם עדיין בודקים את הממצאים לגבי הידבקות נוספת, אולם על פי המסתמן, ההדבקה המחודשת לכאורה, היא טעות מעבדתית.

 

צפו בדבריהם:

 

 

המדובר בתוצאה המכונה False Negative (שלילי שגוי) שבה הבדיקה המתקבלת היא שלילית, אולם מקורה בטעות. אחת האפשרויות היא שאצל חלק מהחולים שנדגמו לבדיקה חוזרת לאחר ההחלמה, הדגימה לא קלטה נגיפים במטוש שהוחדר לאף או ללוע, ועל כן התשובה במעבדה הייתה לכאורה שלילית, דהיינו החלמה, אף שטרם החלימו.

 

הבדיקה המדויקת יותר המעידה על ההחלמה, היא הבדיקה הסרולוגית, בדיקת דם המאתרת את הנוגדנים הנוצרים בגוף בתגובה לזיהום. נוגדנים מסוג IgM נוצרים בגוף כשבוע לאחר ההדבקה, ואילו נוגדנים מסוג IgG המופיעים כשבועיים לאחר ההדבקה – מעידים על התחסנות כנגד הנגיף.  

 

 

כך או כך, וירוס הקורונה החדש צפוי להישאר איתנו לעוד שנים ארוכות. לא מן הנמנע שכולנו ניחשף בהדרגה לנגיף, כך שייווצרו בגופנו כל העת נוגדנים כנגדו. כך למשל קורה עם מחלות ויראליות אחרות כמו מחלת הנשיקה, (Infectious mononucleosis), היא מחלה מדבקת אשר נגרמת לרוב על ידי נגיף ה-EMV

(Epstein-Barr), אך יכולה להיגרם גם על ידי נגיף ה- CMV. שני נגיפים אלה שייכים למשפחת נגיפי ההרפס. על פי ההערכות, כ-95% מהאוכלוסייה נחשפה לנגיפים הללו, ועל כן מחוסנת תמידית כנגדם. את התשובה המוחלטת לסוגייה הזו נדע בשנים הקרובות. עד אז נותר לקוות שהחיסונים החדשים נגד הקורונה שבדרך, יגנו עלינו מפני מגפה חוזרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מד"א
בדיקות קורונה
צילום: דוברות מד"א
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים